B-Light

Novi proizvod, inovacija u Programu suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.; u sklopu projekta B LIGHT Scheme ‘ROBINIA – Zajednički razvoj visokokvalitetnih vanjskih ploča Robinia pseudoacacia na bazi drva’

Vanjsko lijepljeno drvo bagrema.

Osnovni materijal OGA Wooda ne potječe iz eksploatacije tropskih kišnih šuma, već iz održivog i kontroliranog srednjoeuropskog šumarstva.

Izdržljiv je barem kao bilo koje tropsko tvrdo drvo u vanjskim uvjetima.

Jedina mana neljepljenog bagremovog drva nakon sušenja i blanjanja je sklonost savijanju i deformiranju – osobito ako je izloženo vremenskim uvjetima.

Ovaj faktor je do sada ograničavao njegovu primjenu u proizvodnji vanjskog namještaja, drvenoj gradnji i u svim područjima gdje estetski zahtjevi uključuju veće dimenzije panela i zadržavanje oblika.

Uklonili smo ta ograničenja razvojem našeg novog proizvoda OGA Wood.

Presijecanjem zrna drveta i lijepljenjem kratkih blanjanih elemenata s malim poprečnim presjekom u uzdužnom i poprečnom smjeru izrađujemo nenapregnute Bagremove ploče i stupove koji zadržavaju oblik čuvajući izvorne otporne karakteristike bagremovog drveta.

Tijekom razvoja našeg proizvoda testirali smo nekoliko proizvođača ljepila otpornih na vodu i vrenje razvijena za tropsko tvrdo drvo i drvo bagrema. Za naš proizvod koristimo ljepilo koje osigurava najbolju čvrstoću ljepila.

Očekivanja za OGA drvo: tijekom ispitivanja čvrstoće drvo će se lomiti vjerojatnije nego zalijepljeni spojevi.

Proizvodne veličine panela: 2500 x 1200 x 34/36 mm
2500 x 1200 x 18/20

Završna obrada: kalibrirana debljina, brušena lica ploča, rubovi rezani paralelno i okomito kružnom pilom

Na temelju individualnih zahtjeva moguća je izrada panela različitih duljina, širina i debljina.

Za površinsku završnu obradu preporučujemo prozirna i obojena ulja za vanjska drva – testirana kod nas.

Preporučamo OGA Wood za:
Proizvođači vanjskog namještaja, arhitekti, proizvođači opreme za igrališta, arhitekti za uređenje okoliša i za sve korisnike koji ne zahtijevaju samo tvrdo drvo koje je otporno na vremenske uvjete već i zadržava oblik.